L'offre d'emploi n'est plus en ligne ... Rechercher d'autres offres d'emploi.
Ben jij misschien onze nieuwe Solvus-collega!

Project Manager Implementatie - Werken bij Solvus

Functie-informatie

√ Leadership
√ Analytisch & Problemsolver
√ Process Management

Is deze checklist op jou van toepassing?
Dan ben jij misschien onze nieuwe Solvus-collega!

Project Manager (m/v) Implementaties Nationaal

Als Project Manager ben je verantwoordelijk voor de implementatie van HR gerelateerde projecten bij klanten. Deze functie heeft als doelstelling het opzetten van een service delivery team en de daarbij behorende processen uitwerken. Voor de klant bespaar je tegelijkertijd kosten en tijd én breng je de kwaliteit van de geleverde diensten naar een hoger niveau. De klant wint daarenboven aan efficiëntie en productiviteit.

Volgende verantwoordelijkheden staan centraal in de functie:

– Je bent eindverantwoordelijke voor de implementatie van dergelijke projecten.
– Je competenties situeren zich op onderstaande vlakken:

o Project management:
 Je schrijft het globale plan van aanpak uit en verdeelt het onder in subprojecten waarbij je scope, timing en middelen vastlegt.
 Je stelt het projectteam samen: je identificeert de leden van je team en bepaalt wie moet betrokken worden. Je coacht en motiveert hen om het beoogde resultaat te bereiken.
 Je organiseert op regelmatige tijdstippen statusmeetings met de klant, het projectteam en alle andere betrokkenen. Zo waak je over de voortgang in het project, de milestones en de kosten en volg je de actiepunten op.
 Je onderhandelt met externe service providers om tot een efficiënter inkoopbeleid te komen, zowel kwalitatief als kwantitatief, om kosten te verminderen, productiviteit te verhogen, risico’s te beperken.

o Change Management:
 Je communiceert over verandering naar alle betrokken partijen. Je argumenteert en doet hen de verandering begrijpen. Je pakt weerstanden aan, beargumenteert ze.
 Je zet een communicatieplan op, dat meerdere processen omvat (meetings, nieuwsbrieven, presentaties, rapporteringen, …) en voert het uit.
 Je faciliteert het veranderingsproces door de klant zijn rol te laten opnemen als “sponsor” voor change. Je beïnvloedt de medewerkers van de klant en fungeert zelf als rolmodel.

o Process en operationeel management:
 Je maakt een grondige en kritische analyse van de bestaande processen, je gaat op zoek naar procesverbeteringen, je werkt nieuwe processen uit en implementeert beide. Daarbij hou je de noden van de klant, de vooropgestelde doelstellingen en de timing steeds in het vizier.
 Je pakt structurele en operationele issues aan en escaleert waar nodig.
 Je betrekt collega’s in het project, werkt met hen samen, stuurt hen aan (non-hiërarchisch) om de doelstellingen te kunnen bereiken.

o Reporting
 Op regelmatige tijdstippen rapporteer je aan de directie/stakeholders over de status van het project. Je identificeert risico’s, overlegt over de mogelijke oplossingen en formuleert adviezen.
 Je volgt op of de afgesproken rapportage wordt aangeleverd en stuurt bij waar nodig.

Voorwaarden

– Je behaalde een Masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring aangevuld met een aantal jaren werkervaring als Project Manager bij klanten.
– Kennis van MS office: Excel en PowerPoint.
– Een resultaatgerichte en business driven persoon met een stevige commerciële reflex en oog voor klantenbehoeften en marktnoden.
– Relationeel sterk, teamplayer en pro-actief denker met sterke communicatievaardigheden (N/F zeer goed) en een hands-on mentaliteit.
– Een geboren leider met onderhandelingsvaardigheden op het allerhoogste niveau.
– Bewezen expertise in change management, operationeel management, procesanalyse en procesoptimalisatie.
– Je bent prestatiegericht, een doorzetter en gaat voor het resultaat.
– Je hebt sterke organisatorische vaardigheden en je volgt je project nauwgezet op.
– Je stressbestendigheid, oplossingsgericht denken en flexibiliteit vervolledigen je profiel

Aanbod

Solvus is de ‘place to be’ voor proactieve doeners. We verwachten dat je ervoor gaat. En daar krijg je heel wat voor terug. Want Solvus kiest voor een partnership op lange termijn. We investeren dan ook volop in je ontwikkeling. Bovendien kom je tal van loopbaankansen tegen – aan jou om ze te grijpen.

Een grijze boel wordt het bij ons nooit: plezier en professionaliteit gaan hand in hand. Zo deel je dezelfde positieve spirit met al even enthousiaste collega’s. Je kunt rekenen op een marktconform salarispakket, aangevuld met extra-legale voordelen zoals groeps- en hospitalisatieverzekering, een bedrijfswagen,… Dat alles in een solide, beursgenoteerd bedrijf.

Voel je je aangesproken?
Dan willen wij van je horen!
Je kan rekenen op snelle feedback!

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Solvus is opgericht eind 2013 door USG People en is actief in de Benelux. Ons bedrijf richt zich op het specifieke marktsegment van HR Business Solutions. De focus van Solvus bestaat uit het managen op strategisch niveau van alle vormen van externe instroom.

Vanuit een nieuw denkkader rond werken, faciliteert Solvus het volledige spectrum aan processen rond het aantrekken, vergoeden, beheren en opvolgen van externe medewerkers op korte en lange termijn, van tijdelijke projecten tot volledige outsourcing.

Als onafhankelijke Managed Service Provider is Solvus ook de ideale partner voor flexibele arbeid dankzij bewezen expertise op het vlak van Human Resources Outsourcing, Rekrutering- en projectsourcing, Loopbaanbegeleiding & Outplacement.