L'offre d'emploi n'est plus en ligne ... Rechercher d'autres offres d'emploi.

Business Analytics Manager - ZEB

Merchtem

De functie

Als op en top Belgisch modebedrijf in volle expansie is ZEB is de multi-merkenspecialist bij uitstek voor heren en dames met vestigingen verspreid over gans België.
ZEB is een groeiende KMO waar een positieve dynamiek heerst. Met het hoofdkantoor in Merchtem zijn er momenteel meer dan 600 werknemers tewerkgesteld. Afgelopen jaren heeft ZEB gemiddeld 7 winkels geopend en momenteel staat de teller op 60 winkels verspreid over Vlaanderen en Wallonië. Afgelopen boekjaar werd er een omzet van ongeveer €83 miljoen euro gerealiseerd. In de loop van 2014 is Colruyt Group toegetreden als investeerdersgroep (naast de bestaande aandeelhouders-ondernemers) ter ondersteuning van de verdere groei. Bij ZEB kom je terecht in een gedreven team met behoefte om te groeien en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Voor de verdere groei van ZEB als jeansspecialist in België met een uitgesproken klantenfocus zijn we op zoek naar een leidinggevende voor het vijfkoppige team van Business Analisten.

Als Business Analist ben je sterk geïnteresseerd in fashion retail. Je kent de markt van die producten als geen ander. Je volgt de evoluties en trends op de markt en hebt een uitstekende kennis van de concurrentie. Je ziet opportuniteiten en bepaalt de potentiële groeidomeinen van je productgroep en je houdt de vinger aan de pols wat betreft de resultaten van je advies.
Daarnaast analyseer je jouw productgroep grondig: waar scoren we goed, waar zitten onze pijnpunten, waar zien we nog groeimogelijkheden …? Je zoekt natuurlijk ook een verklaring voor je bevindingen. Je toetst die cijfers af met de doelstellingen. Op basis van je analyse trek je besluiten, formuleer je aanbevelingen en draag je je bevindingen uit doorheen de organisatie.
Als chef van deze Business Analisten is het aan jou om dit team verder uit te bouwen. Je leidt je medewerkers door de door jou naar voorgebrachte veranderingen en investeert in hen om zich verder te ontwikkelen. Je staat stevig in je schoenen en je hebt ervaring in het opzetten van en leiding geven aan een gelijkaardige afdeling. Je geeft je medewerkers de nodige structuur en context om hun werk te kunnen volbrengen én je slaagt er in IT projecten richting te geven vanuit de noden van je team.
Beschouw je jezelf als een dynamische coach en een commercieel ingestelde persoonlijkheid? Haal je energie uit het geven van gefundeerd advies met een duidelijke impact op de operaties van ZEB, dan is deze functie misschien iets voor jou!

Wie ben jij?

• Je hebt een masterdiploma in een economische of marketingrichting of een aantal jaar ervaring als aankoper of trade marketeer
• Je hebt een sterke interesse in fashion retail en bent bereid je hierin te verdiepen
• Je hebt analytische vaardigheden en kan detail van essentie onderscheiden
• Je weet anderen te overtuigen door je betrokkenheid, assertiviteit en toegankelijkheid
• Je staat stevig in je schoenen en weet een team van experten te coachen
• Je hebt min. 5 jaar ervaring als leidinggevende, bij voorkeur in adviesverlenende stafdiensten
• Je weet hoe je met verandering bij medewerkers dient om te gaan
• Je ben ondernemend en weet je netwerk uit te bouwen doorheen de organisatie
• Je bent sterk in plannen en organiseren en je werkt doelgericht
• Je kan afstand nemen van het dagelijkse werk, zodat je de noden op langere termijn kan inschatten en een visie uitwerken
• Je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands (je zal werken in een voornamelijk Nederlandstalig bedrijf) en een goede kennis van het Frans