UX Designer - Proximus

Brussels

Je talenten nog verder ontwikkelen? Aandacht voor een gezonde balans tussen werk/privé in ruil voor je inzet? Bij ons kan het allemaal, aan jou de keuze.

Wil je graag werken voor een bedrijf in beweging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Leer onze Proximus groep maar vooral ook het Proximus-merk waar jij op zal werken, hier al wat beter kennen.
Als grootste nationale speler op de telecom/ICT-markt is het onze eerste prioriteit om residentiële en professionele klanten altijd en overal met elkaar te laten communiceren, dus ook jou en je omgeving!
Onze Consumer Business Unit (CBU) en Enterprise Business Unit (EBU) bieden de residentiële en professionele Proximus klanten een uitstekende service op maat en vormen zo het kloppend hart van ons bedrijf.
We staan resoluut achter onze producten: vaste & mobiele telefonie, ICT oplossingen, internetten (3G,4G), cloud computing, FON spot, mobiel betalen, digitale televisie, ...
Onze passie? Actief en respectvol luisteren naar onze klanten en hen doeltreffende totaaloplossingen aanbieden op maat van hun specifieke behoeften.

Binnen de CBU-divisie definieert en implementeert het Media Entertainment Portal-team elke dag de digitale strategie in verband met de 'entertainment' producten en content van het merk Proximus.

Wij staan in voor het beheer en de evolutie van de websites skynet.be, proximustv.be, proximus11.be, proximusmusic.be en de mobiele Proximus 11-app.

Wij produceren en kopen content om bezoekers naar deze websites te lokken, en ze vervolgens in contact te brengen met het merk en de producten van Proximus.

Onze missie: de bekendheid en het gebruik van de producten en diensten van Proximus verhogen, de aantrekkelijkheid van het merk vergroten en een emotionele band creëren met onze klanten. Dankzij onze expertise op het gebied van web content marketing en digital marketing lokken wij een groot aantal bezoekers naar het portaal (meer dan 2 miljoen unieke bezoekers per maand).

Wij zijn momenteel op zoek naar een UX-designer die instaat voor de kwaliteit, de pertinentie en de coherentie van de gebruikerservaring op de websites van het portaal.

Als UX designer speel je een transversale rol tussen de verschillende segment managers, die elk verantwoordelijk zijn voor een van de sites van het portaal. Zo zorg je voor een coherente webervaring tussen de verschillende sites die worden beheerd door het team.

Je verantwoordelijkheden:

* Je verzamelt en analyseert de behoeften van elke segment manager, zowel wat de dagelijkse taken als de projecten betreft.
* Je vertaalt deze behoeften vervolgens in wireframes/mock-ups/prototypes. Je prototypes moeten de informatie-architectuur al weerspiegelen, zodat de designteams zich kunnen concentreren op de creatieve laag. Je prototypes zullen ook worden voorzien van een functionele analyselaag, zodat de IT-teams geen lange beschrijvende briefings nodig hebben.
* Je staat in voor het projectbeheer en/of de coördinatie met de IT-teams om te garanderen dat de projecten en de day-to-day op tijd worden opgeleverd.
* Je bent verantwoordelijk voor de follow-up van de globale roadmap (evolutie, projecten, bugs, …) op basis van prioriteiten (met de IT- en designteams), en je zorgt ervoor dat alle betrokkenen op tijd leveren.
* Je zorgt voor coherentie tussen de ontwikkelingen, zodat er een sterke gemeenschappelijke basis is van functies die door iedereen hergebruikt kunnen worden.

Daarnaast kun je instaan voor het end-to-endbeheer van transversale projecten die een impact hebben op de segmenten (definitie, project, implementatie, follow-up).

De functie opent een waaier van mogelijkheden, waarbij de persoonlijkheid van de kandidaat een grote rol kan spelen. De uitdagingen zijn talrijk en gevarieerd, en de bewegingsruimte is soms beperkt, maar er is zeker ruimte voor eigen initiatief.

In dit team is samenwerking essentieel. Alle projecten worden samen bekeken, zodat iedereen zijn bijdrage kan leveren. Dit betekent dat teamgeest en wederzijdse uitwisseling van informatie cruciaal zijn.

* Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring in productmanagement, of in projectmanagement met minimaal 2 jaar ervaring in het design van webinterfaces (desktop en mobile).
* Het web is een passie voor jou en je bent benieuwd naar alle evoluties ervan.
* Je bent vertrouwd met de bouw van een informatie-architectuur en UX-design voor web en mobile, en je kunt met deze materie zelfstandig aan de slag.
* Je hebt een goede kennis van de principes en de goede praktijken van usability.
* Je bent vertrouwd met UX-designtools (wij werken met Axure).
* Je weet welke mogelijkheden de « front-end » webtechnologieën te bieden hebben: HTML, CSS, JS,…
* Je hebt een basiskennis van functionele analyse.
* Je hebt zin voor analyse en synthese, en kunt zaken van op een afstand bekijken om mogelijke synergieën te identificeren tussen de projecten en de verschillende segmenten.
* Agility is niet zomaar een concept voor jou: flexibiliteit, creativiteit, nieuwsgierigheid, enz. zijn waarden die bij jou passen. Ervaring in agile web project management is een troef.
* Je bent pragmatisch en georganiseerd genoeg om een grote werklast aan te kunnen.
* Je bent goed in onderhandelen en bemiddelen en gebruikt dit talent in de relaties met je gesprekspartners.
* Je spreekt vloeiend Frans, Nederlands en Engels.

Je komt terecht in een grote onderneming waar complexe, hoogtechnologische producten en diensten hand in hand gaan met innovatie.

We geloven bovendien ook sterk in de kracht van diversiteit.
Wij belonen je engagement, drive en passie met een aantrekkelijk en volledig verloningspakket.
Meer info vind je op www.proximus.com/nl/career.
Tot binnenkort